Manuele therapie

Rug- en nekscholing

Perinatale kinesitherapie

Kinesiotaping

Revalidatie

Myofasciale / Dry needling

Cranio-sacrale therapie

 

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie in het domein van de neuromusculoskeletale dysfuncties (slecht functioneren van zenuw-spier-skelet). Hierbij maakt de manueel therapeut gebruik van gespecialiseerde inzichten en technieken in de beweging van het lichaam.

De eerste behandeling starten we met een uitgebreid functieonderzoek. Met provocatietesten en functietesten (gewrichtstesten, spiertesten, neurologische testen, coördinatietesten e.a.) kan een manueel therapeut de oorzaak van de klachten opsporen.

De behandeling bestaat uit manuele technieken (oscillaties, mobilisaties, manipulaties), waarbij we de functionele stoornis kunnen oplossen, Hierbij zijn onze handen de belangrijkste werk-instrumenten. We houden ook rekening met oorzaak-gevolgketen van het letsel. Zo behandelen we dikwijls niet enkel de regio van het letsel, maar ook regio's die mee verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van het letsel, met het oog op de onderlinge samenwerking van spieren, gewrichten en zenuwen in wervelkolom en extremiteiten.

In onze praktijk staat de patiënt centraal en deze wordt individueel gedurende 30 minuten behandeld! Iedere patiënt en pathologie is verschillend en vraagt een specifieke aanpak die we elke behandeling evalueren en bijstellen waar nodig. De therapie wordt in de meeste gevallen aangevuld met doelgerichte oefentherapie (stabilisatietraining, coördinatieoefeningen, oefeningen voor houdings - en bewegingsgevoel, ...) om recidief te voorkomen.

 

 
Langenberg 49 - 3294 Diest - tel. 013 32 87 31