Manuele therapie

Rug- en nekscholing

Perinatale kinesitherapie

Kinesiotaping

Revalidatie

Myofasciale / Dry needling

Cranio-sacrale therapie

 

Rug- en nekscholing

Rug- en nekscholing richt zich op patiënten met biomechanische wervelkolomaandoeningen. Inhoudelijk bestaat een "rugscholing" meestal uit een instructie (anatomie, biomechanica en pathologie van de wervelkolom), aanleren van correcte houdingen, correct leren tillen, ergonomie, preventieve oefentherapie en reconditionering met een thuisoefenschema.

Tijdens de oefensessies integreren we core stability oefeningen. Hierdoor krijg je meer controle en balansbeheersing over je rug, bekken, heup, knie en enkel. Je bent niet alleen minder vatbaar voor blessures maar ook je sportprestaties verbeteren. Bij dit functioneel trainen is de interactie tussen stabiliteit, mobiliteit en coördinatie erg van belang.

 

Groepslessen: Rug- en nekscholing (5 lessen)

Voor wie:
Iedereen (vanaf 16jaar) met of zonder rug- of nekklachten

Voorwaarden:
Controle over bekkenkanteling is een must. Indien je dit niet kan of niet goed weet hoe je je bekken moet kantelen, dan maak je een afspraak minstens 2 weken voordat de cursus aanvangt zodat we je dit kunnen aanleren.

Wanneer:
Maandagavonden van 19:30 – 20:30u
07/05, 14/05, 28/05, 04/06 en 11/06

Waar:
Praktijk49, Langenberg 49 te 3294 Molenstede (bovenverdiep)

Kostprijs: 55,00 €

Inschrijving:
stuur een e-mail naar praktijk49@gmail.com met de vermelding op welke dag je wenst deel te nemen.
Na inschrijving ontvang je een e-mail met de bevestiging van je inschrijving en met de nodige instructies voor de betaling. De inschrijving wordt pas definitief bij ontvangst van de betaling

Wat mag je verwachten:
Je krijgt gedurende deze 5 lessenreeks een beetje theoretische informatie over je rug en nek. Je krijgt core stability oefeningen die niet belastend zijn en die je ook thuis kan doen. Een correcte zithouding, correct houding in stand en hef- en tiltechnieken worden aangeleerd. We werken in kleine groepjes van max. 8 personen zodat je een optimale begeleiding kan hebben.

 

 
Langenberg 49 - 3294 Diest - tel. 013 32 87 31